Flott mottagelse av "Fugl"!

Etter tre snaue måneder har den nyeste billedboka mi "Fugl" fått en strålende mottagelse. Jeg er så glad for at både barn og voksne setter pris på boka.

Chatrine Krøger skriver i Dagbladet at "En fantastisk kunstbok, der hver illustrasjon er et kunstverk." og "... Aisato er en fantastisk billedkunstner med en særegen blanding av det vakre og følsomme - og det burleske og groteske. Som når hun fremstiller vinteren, med de skumle og fiendtlige nesten hekseaktige voksne ansiktene som er pakket inn i vinterklær. Eller da den lille jenta sitter der med digre øyne og barbert hode, og ser ned på den store magen sin der fjærene begynner å gro ut. Den er vanvittig morsom, burlesk og utrolig nok også vakker." 

Julie Didriksen fra Julies bokbabbel skriver:
"Da jeg så denne blant nyhetene fra Gyldendal var jeg solgt bare ved å se på omslaget. Man skal ikke skue hunden på hårene også videre, men her var innholdet akkurat like fint som utsiden gav inntrykk av. For en fantastisk nydelig bildebok!"

Bibliotekaren Astrid Terese B.R. Skjeggerud skriver på sin blogg:
"Jeg bruker vanligvis å skrive om billedbøker i et samleinnlegg, men denne er så vakker at den fortjener å stå alene."

Hilde Dybvik anmelder boka på "Barnebokkritikk.no" Hun skriver: 
"Hvem har vel ikke drømt om å kunne fly? De aller yngste leserne vil antakelig forstå boka som et magisk eventyr. Men det ligger mer her, både i de kraftfulle, dystre illustrasjonene og i den bokstavelig talt grenseoverskridende tematikken... "

...Jenta er utkledt som en fugl og skal forsøke å fly – men faller: Hun lander isteden tafatt midt i en snøhaug og ser lengselsfullt etter fuglene som allerede er fløyet delvis ut av bildet. Det er ikke bare noe stakkarslig, men også noe komisk, over jenta på dette oppslaget; hun framstår nærmest som en parodi på å ønske å være noe hun ikke er – en karikatur over følelsen av å ville være noe annet. Men så blir hun det! Dette er en overraskende vri på en velbrukt tematikk.."