'Odd er et egg' kåret til årets animerte kortfilm på Tribeca filmfestival!

Den norske kortfilmen basert på boka mi «Odd er et egg» er kåret til beste animasjonsfilm under filmfestivalen Tribeca i New York.

Filmen er regissert og produsert av Kristin Ulseth og det var skuespilleren Whoopi Goldberg som valgte den ut til å være med i animasjonsdelen av filmfestivalen Tribeca. Der gikk den helt til topps og fikk prisen «Best Animated Short». Det var utrolig gøy og lærerikt å lage denne filmen, og det er fantastisk at den blir sett og satt pris på også i andre land!

Filmen kan du se i sin helhet her.

 

 

'Odd er et egg' har blitt kortfilm!

Billedboka mi 'odd er et egg' fra 2010 har blitt en 12 minutters animert kortfilm. 

Odd er et egg er historien om Odd som er så bekymret for å knuse hodet sitt at hele livet hans har gått i stå. For å dempe den verste angsten polstrer han eggehodet sitt for beskyttelse. En dag møter han biejenta Gunn. Hun er både uredd og glad i livet. Gjennom møtet med Gunn snus livet til Odd på hodet, og på uventet vis blir han fri fra alle bekymringer.

Filmen er produsert av Qvisten Animation og regien er ved Kristin Ulseth.

I 2017 ble filmen tatt ut i det prestisjefulle barnefilmprogrammet til den internasjonale filmfestivalen i Berlin. 

Her kan du kjøpe DVD'en

Snart sover du - Et års god natt

Siden vi var små har min storesøster, Haddy, og jeg hatt en drøm om å lage bok sammen, og tenk, 16. mai finnes den i butikker over hele landet! Boka vi har laget er en nattabok om årstidene. En bok man kan lese på sengekanten året rundt. En bok om livets sirkler. Vi gleder oss sånn til å dele den med dere.

Hvis du vil kan du bestille boka her.

Bokas egen nettside

 

Sørlandets Litteraturpris

23.april vant boka vår om Astrid Lindgren Sørlandets Litteraturpris! Å illustrere denne boka er en av de største, skumleste og morsomste utfordringene jeg har hatt hittil som illustratør. Utrolig gøy at det Agnes-Margrethe Bjorvand og jeg har skapt sammen blir lest og bokstavelig talt satt pris på! Jeg håper og tror at Astrid (føler at jeg kjenner henne så godt at vi er på fornavn) også ville likt boka vi har laget med så mye kjærlighet og respekt.

Tegnestund i Julemorgen på NRKsuper

I år var jeg så heldig at jeg fikk lov til å komme på besøk i Julemorgen-studioet til NRKsuper. Der fikk jeg tegne og fortelle fra bøkene mine. Her kan se et klipp der jeg tegner forskjellige ansiktsuttrykk, og her kan du et klipp der jeg gjør kruseduller om til figurer. Det var supergøy å være med! Jeg håper mine tegninger kan være til inspirasjon for et og annet barn der ute. Under kan du se resultatene fra krusedull-tegningene.

Nytt opplag av boka 'Mine to oldemødre'

Mange sier at den første boka du gir ut er en bok du har båret på lenge. En bok som handler om deg selv og din egen historie. Først når den er ute kan du gå videre og fortelle andres historier. Min første billedbok kom i 2008 og het "Mine to oldemødre". Den var basert på min egen barndom med en gambisk far og en norsk mor, en fjern oldemor i gambia, som jeg husker som et bilde på veggen i stua, og en svært levende oldemor som bodde i en grå blokk på Ammerud. Boka ble godt mottatt, men bare trykket i ett opplag. 

Siden den ble utsolgt har jeg fått enormt mange mailer og meldinger om hvor man kan få kjøpt den. Det fins så mange som kjenner seg igjen i den boka. Som har foreldre fra forskjellige land, som har et speiselt forhold til sin oldemor eller bare vil vise sin sønn eller datter at det fins bøker der hovedpersonen har en deilig afro!
Takket være en hard kjerne av "Mine to oldemødre-fans" som har mailet og laget underskriftskampanjer har boka nå blitt trykket opp igjen og ligger i bunker på Gyldendals lager, det er bare å bestille i vei :)


Astrid Lindgren- en biografi for barn

En forfatter som gjorde sterkt inntrykk på meg da jeg var liten, og som fremdeles gjør det, er vår alles magiske Astrid Lindgren. I år har jeg fått lov til å illustrere en biografi om henne for barn fra 7 til hundre år. Det har vært en lang prosess, men det har virkelig vært verdt det. Jeg har lært mye om Astrid og mye om meg selv. Boka er skrevet av den fantastiske, engasjerte barnebokforskeren Agnes-Margrethe BjorvandEndelig er boka ute og mulig å finne i butikkene!

Fugl som e-bok

App-utgaven av billedboka mi "Fugl" er utsmykket med vare og vakre animasjoner. Boka er lest inn av dyktige Heidi Ruud Ellingsen, og det fine musikksporet er komponert av elektronika-musiker C. Andy "SCNTFC" Rohrmann.

Du kan kjøpe den i AppStore eller hos ebok.no
 

"En fisk til Luna" nominert til Brageprisen!

Hipp hurra! Billedboka mi En fisk til Luna er nominert til Brageprisen i kategorien beste barne-og ungdomsbok! 

Boka mi er nominert sammen med et knippe andre flotte barne-og ungdomsbøker:

  • Solkongen skrevet av Lars Joachim Grimstad 
  • Bullshitfilteret skrevet av Oda Faremo Lindholm
  • Badboy Steroid skrevet av Anette Münch

Prisutdelingen er 18. november på Dansens hus i Oslo. Oh Lord! Det blir spennende!


Hurra! Jeg er nominert til verdens største barnebokpris!

Jeg ble så glad da jeg fikk vite at jeg var nominert til Alma-prisen!

Alma-prisen er en Litteraturpris til minne om Astrid Lindgren (Astrid Lindgren Memorial Award)

197 kandidater fra 61 land er nominert til ALMA-prisen 2015. Dette er verdens største barne- og ungdomslitteraturpris der vinneren får 5 millioner svenske kroner. Den deles ut til personer eller organisasjoner som virker i Astrid Lindgrens ånd.

Jeg er nominert i dette gode selskapet:

Forfatter Tor Åge Bringsværd
Forfatter Gro Dahle og illustratør Svein Nyhus
Forfatter Harald Rosenløw Eeg
Forfatter Marit Kaldhol
Illustratør Gry Moursund
Illustratør Øyvind Torseter